Verzekeren op wintersport

Hoewel niet iedereen genoeg geld te besteden heeft, gaat men in de winter toch weer vaak richting de sneeuw. De sneeuw moeten we tegenwoordig opzoeken in andere landen zoals Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk omdat we in Nederland nauwelijks meer van fatsoenlijke sneeuw kunnen genieten. Doorgaans wordt er gekozen om met de auto naar de plaats van bestemming te gaan. Echter willen sommige mensen liever met het vliegtuig, in dat geval raden wij u aan om vliegtickets met elkaar te vergelijken. Vliegtickets online zijn vaak vele malen voordeliger als via het reisbureau, hier kunt u dus eenvoudig op besparen.

Daarnaast is het verstandig wanneer je op wintersport gaat dan is het wel verstandig het een en ander te verzekeren, maar wat? Wanneer je op wintersport gaat dan loop je meer lichamelijk en financieel risico dan wanneer je een strandvakantie tegemoet gaat. Want laten we eerlijk zijn. Liggen op het strand is een stuk minder risicovol dan een skivakantie. Een goede reisverzekering is dus geen overbodige luxe.

Dekking voor wintersport

Als je een reisverzekering af gaat sluiten dan kun je kiezen voor het dekken van de wintersport én van de medische kosten die daar eventueel door veroorzaakt kunnen worden. Als je bij je reisverzekering gaat voor wintersportdekking dan zijn je ski’s, skiuitrusting, skipassen en de skilessen die je niet hebt gevolgd verzekerd. Dat houdt in dat je die kosten terug kunt krijgen als er iets gebeurt dat is verzekerd door de verzekering. Denk dan aan opname in het ziekenhuis, een ongeluk tijdens de wintersport of aan diefstal.

Kosten van medici meenemen in het pakket

Kosten van medici die buiten je zorgverzekering vallen kun je dekken met de reisverzekering. Stel dat je als gevolg van een val op de piste met de banaan weer naar beneden moet dan wordt dit betaald door de reisverzekering.

Zorgverzekering

De basisverzekering betaald alles omtrent spoedeisende hulp tot aan een maximum van de in Nederland geldende tarieven. In Oostenrijk zijn er een hoop skigebieden waar een privékliniek aanwezig is. Daar zijn de kosten wat hoger dan die in Nederland. Ook een vlucht per helikopter is aanzienlijk duurder dan in Nederland. Deze kosten kun je eenvoudig dekken middels de reisverzekering mét wintersportdekking en dekking van kosten van medici. Als je op zoek bent naar een betaalbare reisverzekering dan kun je het beste diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijk dan niet alleen de premie, maar ook wat je voor die premie terugkrijgt.

ING reisverzekering

De ING loopt voorop als het gaat om reisverzekeringen. Een doorlopende reisverzekering is uit te breiden met een annulerings-, wereld- en wintersportdekking. De premies beginnen al vanaf € 2,83 per maand! Kijk snel op hun website om meer informatie te krijgen over dit pakket.