Studie of stage in het buitenland? Denk aan je reisverzekering!

Steeds meer studenten gaan tijdens hun studie een tijdje in het buitenland studeren of stage lopen. Landen als AustraliÎ, Nieuw-Zeeland en Engeland zijn zeer populair. Een periode in het buitenland vertoeven is naast de mooie ervaring, ook erg goed voor de CV’s van de studenten. Werkgevers zien ervaring in het buitenland als zeer positief, omdat de potentiÎle werknemer initiatief neemt en internationale ervaring heeft.

Reisverzekering bij een buitenlandse periode

Het is belangrijk alles goed te regelen, wanneer je voor je studie of stage naar het buitenland gaat. Denk naast vliegtickets, verblijfsaccommodaties en visums ook aan je reisverzekering! Sluit een passende reisverzekering af, om gedekt te zijn tegen onverwachte gebeurtenissen. Naast je studie of stage heb je vaak genoeg tijd om het land te ontdekken, waarbij onverwachte situaties of problemen kunnen ontstaan.
Denk bij het afsluiten van je reisverzekering aan de volgende aspecten:

– Landen met negatief reisadvies
Sommige verzekeringen dekken je niet als je naar een land gaat met een negatief reisadvies. Check dus goed of dit voor jouw land geldt!

– Europa- of werelddekking
Blijf je in Europa of trek je naar een ander werelddeel? Qua verzekering kan dit nog een flink verschil betekenen.

– Aantal dagen in het buitenland
Ga goed na of je verzekering stopt na een x aantal aaneengesloten dagen in het buitenland. Een doorlopende reisverzekering heeft namelijk vaak een maximum.

Reisverzekering op maat

Het is ook mogelijk om een reisverzekering op maat te regelen. Deze reisverzekering voor het buitenland is precies afgesteld op jouw buitenlandse doel, het maakt niet uit of dit nu een studie- of stageperiode is. Hierbij ben je verzekerd voor onder andere de volgende zaken: geneeskundige kosten, tandheelkundige kosten, ongevallen, bagage en een aansprakelijkheidsverzekering tot een maximum van € 2.000.000. Dit is vooral voor een stage in Australië belangrijk, omdat de visum wetgeving vereist dat je aansprakelijkheid voor minimaal AUD 2.000.000 gedekt is.