Reisverzekering zinvol bij vakantie in Nederland?

Wij gaan dit jaar voor de vakantie naar een bungalowpark in Nederland. Is onze doorlopende reisverzekering nog wel zinvol? Of een reisverzekering zinvol is, hangt altijd af van een aantal zaken. Ga je nooit buiten Nederland op vakantie, vraag je dan af of een reisverzekering wel zinvol is.

De meeste dekkingen van een reisverzekeringen zijn in Nederland ook geregeld op een andere polis. Heeft jouw inboedelverzekering een buitenhuisdekking? Dan zijn jouw spullen ook verzekerd als je ze meeneemt op vakantie. Wel is het dan verstandig om na te gaan wat de maximale periode is voor die buitenhuisdekking.

De medische kosten die je eventueel zou maken tijdens een vakantie in Nederland zijn al gedekt op je zorgverzekering. Een reisverzekering is dan dus overbodig.

Wanneer de kosten van jouw vakantieboeking hoog zijn, is het wel raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten. Dan is jouw geld niet helemaal weg als je door onvoorziene omstandigheden alsnog niet op vakantie kunt. Maar: is dat weekje bungalow in Nederland echt de enige vakantie? Of ben je misschien ook nog van plan op wintersport te gaan?. En ga je nog een paar dagen naar bijvoorbeeld Parijs? Als je in de loop van het jaar wel buitenlandse reisjes maakt kan een doorlopende reisverzekering toch heel zinvol zijn.

Bent u nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Kijk op Vakantievergelijken.org voor het vergelijken van meer dan 10.000 bestemmingen! Vakanties vergelijken heeft een hoop voordelen doordat u beter op de hoogte bent van het aanbod op de markt.